סנדאי ביפן נערכת לאסון – בעזרת המערכות של נוקיה

זמן קריאה: < 1 דקה

בתחילת ינואר חווינו שני אירועי גשם קשים שגבו את חייהם של 6 קורבנות. לצערנו, לאור השינויים האקלימיים הגלובליים, נראה שאירועים כאלה ואף קשים יותר צפויים להיות מנת חלקנו בעתיד ומוטב שנהיה ערוכים להם מבעוד מועד. הצעד החשוב ביותר במוכנות הוא הצלת חיים, ורק אחר כך כל השאר.

העיר סנדאי ביפן , בת כמיליון תושבים, חוותה בשנת 2011 אירוע רעידת אדמה ובעקבותיו צונאמי קשה. גלים בגובה כעשרה מטרים חדרו ליבשה עד למרחק של כחמישה ק”מ וזרעו הרס וחורבן. העירייה דאגה אמנם לאתרעת צונאמי, אולם היא לא הייתה אפקטיבית דיה. אלפים איבדו את חייהם באותו היום.

בסרטון ניתן לראות כיצד העיר סנדאי נערכת מבעוד מועד לאסון הבא (בתקווה שלא יבוא) בעזרת הפתרונות של נוקיה: רשת סלולאר פרטית ונחיל רחפנים אוטומטים לאתרעה ולאיתור.


:תגיות המאמר

כתבות דומות:

Industry 4.0

מהי המהפכה התעשייתית הרביעית?

מה זה בדיוק המהפכה התעשייתית הרביעית ואיך היא באמת מהפכנית? ראשית, התעסוקה שלנו עלולה להיעלם, העיר שלנו יכולה לשנות צורתה, הטכנולוגיה תתלכד עם גופנו ומהירות הבזק של החדשנות שאנו חווים רק תלך ותתעצם.

סלקום ונוקיה מדגימות בהצלחה רשת סלולארית פרטית וירטואלית לארגונים

מדובר בפתרון חדשני הן בהיבט העסקי והן בהיבט הטכנולוגי, המאפשר לספק-השירות להקים רשת סלולארית פרטית וירטואלית עבור לקוחות ארגוניים. חידוש זה משלב מספר טכנולוגיות “פרוסת רשת וירטואלית”, עם “יישומי ענן קצה” והוא מתאים לרשתות 4G ו-5G גם יחד.

מידע הוא הנפט החדש, גם בתעשיית הטלקום

כמו נפט, מידע הוא משאב שנהיה יקר ערך רק אם הוא מופק ומזוקק כראוי. אך לעומת משאבים טבעיים וסופיים, המידע הגולמי שענקי הטכנולוגיה מעבדים באופן תמידי הוא אינסופי וגדל בקצב אקפוננציאלי.

סלקום ונוקיה מדגימות בהצלחה רשת סלולארית פרטית וירטואלית לארגונים

מדובר בפתרון חדשני הן בהיבט העסקי והן בהיבט הטכנולוגי, המאפשר לספק-השירות להקים רשת סלולארית פרטית וירטואלית עבור לקוחות ארגוניים. חידוש זה משלב מספר טכנולוגיות “פרוסת רשת וירטואלית”, עם “יישומי ענן קצה” והוא מתאים לרשתות 4G ו-5G גם יחד.

האסון במירון – רשת הסלולאר לא עמדה בעומס​. האם נצליח לנהל טוב יותר את האסון הבא?

האסון המזעזע בהר מירון המחיש יותר מתמיד את הצורך ברשת תקשורת אמינה ומאוחדת. כוחות החילוץ וההצלה מצאו עצמם פועלים יחד באנדרלמוסיה מבלי יכולת אפקטיבית לתקשר ביניהם. איך נעזרים ביתרונות הרשת הסלולארית ובמקביל נותנים מענה אפקטיבי לסוגיית העומס והשירות בחירום?

פרסום לועידת ישראל לעסקים

ועידת ישראל לטכנולוגיות המידע 2020

נוקיה תהיה בין נותני החסות בוועידת ישראל לטכנולוגיות המידע 2020. הצטרפו אל אלפי אנשי המקצוע מתחומי טכנולוגיות המידע, מנהלים ויזמים בוועידה שתיערך בחודש הקרוב ותיערך יומיים שלמים בתאריכים 2-3/11.

Nokia Logo
הרשמו לניוזלטר נוקיה ישראל וקבלו את העדכונים האחרונים ישירות למייל




    *כתובתכם לא תשומש להפצת ספאם, תוכלו להסיר עצמכם מרשימת הדיוור בכל עת.

    אתר נוקיה משתמש בעוגיות כדי להתאים את חווית המשתמש, כמו כן עשוי להיעשות שימוש בעוגיות של חברות צד שלישי. הגלישה באתר מהווה הסכמה לשימוש בעוגיות.