הביקוש האקספוננציאלי לקישוריות ורוחב פס בעת האחרונה דוחף את מגבלות הקיבולת של רשתות ספקי תקשורת (CSP). יותר ביקוש לסטרימינג, למחשוב-ענן, AI, IoT ו- 5G, יחד עם שינוי דפוסי תעבורת האינטרנט בקרב המשתמשים הביתיים והעסקים – כל אלו מביאים את הרשתות עד לקצה.
צינורות גישה חדשים בדמות סיבים אופטיים ו-5G מאפשרים לצרכנים מהירויות גלישה של גיגה לשניה ויותר. חלק מהשירותים – כגון טלויזיה אינטרנטית, ובקרוב תקשורת בתלת מימד והולוגרמות – דורשים קצב יציב ברציפות לאורך זמן.
אותם טכנולוגיות גישה מהירות נאספות לרשת ה-IP רחבת הפס של מפעיל התקשורת, וזו חייבת להתפתח במהירות כדי לענות על הביקושים האקספוננציאלים. במרבית הרשתות עדיין משתמשים במספר רב של קווים במהירות 100 גיגה (ממשקי (100GE כאשר ה-400GE באופק.
והנה נוקיה מקדימה את כולם עם ניסוי מוצלח של ממשק טרה-ביט ברשת ספק התקשורת “אליסה” בפינלנד.
חברת אליסה שדרגה כמה מנתבי הליבה של נוקיה 7950XRS שלה עם ממשקי 1T המופעלים על ידי ערכת השבבים FP4 של נוקיה, הסיליקון הראשון בעולם המסוגל לנתב IP בקצב 1T. כרטיס הקו החדש של FP4 terabit תומך בשתי יציאות 1T והפגין מוכנות לפריסה מבצעית על ידי נשיאת תעבורה חיה ברשת של אליסה. מלבד הגדלה של פי 10 בקיבולת, קישורי הטרה-ביט חוסכים את הצורך להשתמש בממשקים איטיים מרובים (לדומה ממשק 1T יחיד שקול לאגרגציה של 10 ממשקי 100G) ובכך מפשטים את המורכבות והתקורה התפעולית של הרשת.