תחום הבלוקצ’יין וה-IoT הם מהתחומים החמים בעולם כיום. טכנולוגיית הבלוקצ’יין עומדת בבסיס המטבע הקריפטוגרפי ביטקויין והיא זאת שמונעת תשלום באותו מטבע לשני אנשים שונים, אולם לטכנולוגיה זאת פוטנציאל רב מעבר למטבעות קריפטוגרפיים. מהפכת ה-IoT מחברת את כל הסביבה שלנו לאינטרנט והופכת כל מוצר לחכם. אולם, לפני שהטכנולוגיה הזאת תשנה את העולם יש צורך להתמודד עם מספר אתגרי אבטחה חדשים וליצור מודל תקשורת אמינה בין כל אותם התקנים חכמים. מודל האמון הסטנדרטי עליו מבוסס האינטרנט לא מתאים לסביבה החדשה ונדרש מודל חדש שיחבר את הדברים.
במעבדות בל זיהו את הפוטנציאל של הבלוקצ’יין לבניית מודלים מבוזרים של אמון. החיבור בין הבלוקצ’יין ל-IoT היה גם בלב הכנס BlockSys2019 שנערך בתחילת החודש בניו יורק. לכנס הגיעו אנשי אקדמיה, תעשייה וממשל שבאו להציג וללמוד על היוזמות החדשות לשימוש בטכנולוגיית הבלוקצ’יין בהקשרים של אבטחה, זמינות ועוד.
ד”ר ארז ויסברד ממעבדות בל בנוקיה ישראל השתתף בכנס והציג שם את מחקריו. ראשית הציג ד”ר ויסברד את מאמרו החדש שהראה כיצד ניתן לבנות תשתית מבוזרת להגנה על קבצי לוג מערכתיים כנגד התקפות סייבר. המאמר עורר עניין שנמשך גם בהפסקה לאחר המצגת. בנוסף, השתתף ד”ר ויסברד בפאנל מומחים שהוקדש לשימושי הבלוקצ’יין בעולם ה-IoT. הפאנל שזכה להשתתפות פעילה מהקהל נתן את ההזדמנות להציג עבודות נוספות שעשה ד”ר ויסברד ועסקו בבניית מודלים חדשים לאמון שמותאמים לעולם ה-IoT.